Menü Bezárás

Mindennapi házasságépítés!

Olyan nincs, hogy stagnál, vegetál egy kapcsolat, mert valamilyen irányba mindig halad. Előre, vagy visszafele. Vagy építjük, vagy leépül.

Minden nap többször eszünk, hogy tápláljuk a testünket.

Időről időre a munkahelyünkön is szükséges önmagunk és a munkáltatói szféra elvárásai miatt is, hogy megújulnunk.

Bármely területen szeretnénk fenntartható, sőt fejlődő tendenciát elérni, be kell látnunk, hogy
szükséges tennünk érte.

Meg kell állapítanunk, hogy igazából a házasságban és a párkapcsolatban sincs ez másként.

Napi szinten szükség, hogy tegyünk érte.

Olyan nincs, hogy stagnál, vegetál egy kapcsolat, mert valamilyen irányba mindig halad.
Előre, vagy visszafele. Vagy építjük, vagy leépül.

Végtelen dolgot lehetne felsorolni, hogy mi mindennel lehet építeni a házasságunkat, párkapcsolatunkat. (Ajánlom ehhez az „Egymásra hangolva – a szeretet kifejezése” című cikkemet segítségül.)

Az a lényeg, hogy szívből, szeretet által motiváltan fejezzük ki társunknak naponként és többféle módon, hogy mennyire jó az, hogy van, hogy mellettünk van és mennyire fontos nekünk. Ilyenkor az is felmerülhet bennünk, hogy a társunk oldaláról, az Ő aktivitását vizsgálva keresünk önmagunknak felmentést, mentséget, akár kifogásokat. Ajánlott átgondolni, önvizsgálatot tartani, hogy mi magunk mennyire vagyunk a házasság- és kapcsolatépítés területén aktívak és tudatosak és elkötelezettek.

“szívből, szeretet által motiváltan fejezzük ki társunknak naponként és
többféle módon, hogy mennyire jó az, hogy van, hogy mellettünk van és mennyire fontos nekünk.”

De vajon mi viszi előre a kapcsolatunkat?

Ha a házasságépítés mellett döntöttünk, emellett köteleződtünk el, akkor – a másik féltől függetlenül is! – napi szintű építkezésbe kell fognunk. Kitartóan, hosszútávon elköteleződve és rendíthetetlenül. A társunk előbb, vagy utóbb, de észre fogja venni, hogy milyen szeretett általunk. ♥ Az egyik neves párkapcsolati szakértő tanárom meg szokta kérdezni, hogy „Volt-e ma Önnek házassága?” Mert azon a napon van kapcsolatunk, házasságunk, amikor teszünk is érte.

Persze, ez fordítva is igaz. Amikor nem teszünk érte, akkor nincs! A döntés mindig a mi kezünkben van, hogy építjük-e a házasságunkat napi szinten, vagy a stagnálás, leépülés útjára engedjük.

Ajándékozza meg társát szeretetével, mert aki mást felüdít, az maga is felüdül. ♥

A cikk írója: Molnárné Szabó Judit

Pasztorálpszichológiai Szakreferens, Diplomás Coach és Vezető, Párkapcsolati és Mediációs Tanácsadó, Fejér Megyei Önbizalom Nagykövet, Rajzelemzési Szakértő, Pedagógus

Telefon: 06-30/234-7474

Székesfehérvár
barkalelkigondozo.hu

HÍVJON MOST