Menü Bezárás

„Nagy Ő”-nek maradni a házasságban

Ahhoz, hogy működjön a házasságunk, az elsődleges szerepünkben, mint Férfi és mint Nő kell jól működnünk, – akár egy matuzsálemi korú házasságban is -, ha boldogok akarunk
lenni.

Teremtettségünkből fakadóan a Férfi lételeme, hogy hódítson, a Nőé pedig az, hogy meghódítsák.

A Férfiben benne él a vadász lelkület, a Nőben ugyanakkor ott van a
gondoskodó szeretet és a fészekrakás.

Persze a mai társadalomban átfedések vannak a szerepek között, de a legbenső énünk mélyen tudja, hogy alapjában véve bizony ebben működőképes. Rugalmasságunkból fakad, hogy más szerepekben is képessé váltunk működni. 

Mindenesetre kedves Férjeknek a folyamatos és tartós, hódítást tudom ajánlani, a kedves Feleségeknek pedig a szűnni nem akaró kedveskedést. Mindezt viszont elkötelezetten, egy egész életen át!

Nem szabad elfelejtenünk, hogy egy férj nem tud abból tökéletes megelégedésre jutni, hogy maga mellett tudhat egy tökéletes, dolgozó nőt, anyukát és egy feleség sem tud abból teljes megelégedettségre, boldogságra jutni, hogy a férje a legjobb, legügyesebb dolgozó, a leggondoskodóbb apa. Fontos a szerepeinkben jól funkcionálnunk, de ezek között is rangsorolnunk kell. 

Ahhoz, hogy működjön a házasságunk, az elsődleges szerepünkben, mint Férfi és mint Nő kell jól működnünk, – akár egy matuzsálemi korú házasságban is -, ha boldogok akarunk lenni.

Mi is ez a státusz? Hát a „Nagy Ő” státusza. Bármelyik félről is legyen szó. A férfinak, mint a „Férfi Nagy Ő” státuszában kell, hogy ellenállhatatlannak, legyőzhetetlennek érezze magát és a nőnek szintén, mint a „Női Nagy Ő ” pozícióját kell, hogy élvezhesse rendíthetetlenül. Ezt minden nap táplálni kell! Ez a státusz a szeretettségről, elfogadottságról, jól pozícionált szerepekről, egymásról szól. 

“Ez a státusz a szeretettségről, elfogadottságról, jól pozícionált
szerepekről, egymásról szól.”

Ha tovább gondoljuk, akkor a legboldogabb anya, munkatárs is az a lehet, aki otthon szeretve érzi magát. Ugyanez vonatkozik a férfira. Jobb apa, munkaerő és kiteljesedett erővel bíró az a férfi, akik szeretett a társa által.

“fejezze ki szeretetét párjának”

Ezért kívánom, hogyha most ezt a cikket olvassa, akkor kapjon lendületre, bátorításra, ötletre, találjon eszközre és tudatosan tervezze el, hogy melyik nap, mivel és hogyan akarja párjának kifejezni szeretetét, szerelmét, hogy minden nap tudja építeni házasságát, társát és a saját boldogságát.

Sok sikert kívánok! 🙂

AZ IMMUNRENDSZERED ERŐSÍTŐJE

A cikk írója: Molnárné Szabó Judit

Pasztorálpszichológiai Szakreferens, Diplomás Coach és Vezető, Párkapcsolati és Mediációs Tanácsadó, Fejér Megyei Önbizalom Nagykövet, Rajzelemzési Szakértő, Pedagógus

Telefon: 06-30/234-7474

Székesfehérvár
barkalelkigondozo.hu

HÍVJON MOST