Menü Bezárás

Miben segített, hova vitt el a Bárka?

Vélemények

Párkapcsolat, kommunikáció, coaching

 

„ A már-már szinte reménytelen mindennapokban jutottunk el a Bárka Központba. Judit személyében egy olyan tapasztalt szakemberhez kerültünk, aki tökéletesen felismerte a helyzetünket és tudatos módszerekkel segített a konfliktusaink lekezelésében, párkapcsolati kommunikációnk fejlesztésében.

A házasságunkban az egymás melletti elbeszélés gyorsan megváltozott, azon vettük észre magunkat, hogy közelebb kerülünk egymáshoz, törődünk egymással, meghittség övezi otthonunkat, jobban törekszünk, hogy mindkettőnk „jól járjon”, ami sikeresen megfordította a helyzetünket.

Ajánljuk a coachingot mindazoknak, akik szeretnének fejleszteni a kapcsolatukon, vagy magasabb szintre emelni a szerelmüket. Az őszinte érzések, azok kezelése, több mosoly csalás a másik arcára, erősíti a szeretet érzését a lehetőségekkel teli életben.” (Zs&Cs)

Anyaság, önértékelés, stresszoldás, életút-vezetés

 

„Nagyon sokat köszönhetek Juditnak.

Segített abban, hogy tudjam magam értékelni, szeretni. Abban, hogy büszke és boldog lehetek azoktól a dolgoktól, amiket elérek. Abban, hogy az életem történéseit megértsem, és a megfelelő helyre pakoljam.

Három kisgyermek édesanyjaként a család hangulatának, érzelmi és lelki állapotának meghatározója vagyok. Így kell, hogy a „lelki muszklijaim” erősek, fittek legyenek. Ebben mindig irányt, útmutatást, segítséget kapok a Bárkában.

Amikor időnként lemerülök, megfáradok, olyankor megújulva és feltöltődve távozom Judittól.” (B.Sz.)

Párkapcsolat, kommunikáció, tanácsadás

 

„Judittal tavaly találkoztunk, amikor elakadtunk a párkapcsolatunkban.

Egy középkorú pár vagyunk, akik se veled, se nélküled kapcsolatban voltunk egymással. Annyit tudtunk, hogy szeretjük egymást a másik hibái ellenére is, de a kommunikáció nem ment, egyszerűen nem értettük egymást.

Judit már a telefonbeszélgetésnél nagyon szimpatikus volt! Az első találkozáskor már sok hasznos segítséget kaptunk. Megmutatta, hogyan kell elkerülni a nagyobb konfliktusokat és egymás értékeit kiemelni, hogy hogyan is működhetünk együtt, hogyan hallgatjuk meg a másik igazi hangját, min kell változtatnunk. Nem mondom, hogy egyszerű volt, de a mai napig ezekbe a mankókba kapaszkodunk, ha elakadunk.

Párom először ágált a segítségkérés ellen, de az irántam való szeretet nagyobb volt benne! Hála Istennek! Isten előtt is szövetséget kötöttünk.

Pár hete össze is házasodtunk, amiben nagyon-nagy szerepe volt Juditnak is. Hálás szívvel gondolunk rá mindig!” (J&Zs)

Ifjúsági coaching, önbizalomnövelés, pályaorientáció

 

„Gyermekünk zárkózott volt, ismerős közegen kívül nem mozgott, nehézséget okozott neki, hogy új területeken kipróbálja magát.

Judit mentorálásával gyermekünk az értékeinek felismerésével, önbizalmának erősödésével megpályázott egy munkahelyet, ahol felvételt nyert a legnagyobb örömünkre, hiszen régebben ezt elképzelhetetlennek tartotta volna, sőt a munka mellett főiskolára is beiratkozott.” (K.M.)

Öntervező, self coaching

 

„Judittal az ülések során kutattuk fel, hogy hol csúszik el az életem a munka, család, vállalkozás területein.

Felismertem, hogy nincsenek határaim és nemet sem tudok szinte sehol mondani. Megkerestük a gyökereit, lépésről-lépésre haladtunk a feldolgozásban, majd kidolgoztunk egy számomra is követhető határkijelölési stratégiát, amiben már én is jól érzem magam és a környezetem elfogadja.

Határaim megismerése, érvényesítése megújulást hozott az életembe, sokkal fókuszáltabb, hatékonyabb lettem minden területen.” (H.M.)

Családi kapcsolatok, gyász, elengedés és stresszkezelés

„Nehéz időszak állt mögöttem és a lányom házassága is válságba került, ami miatt anya-lánya kapcsolatunk is romokban hevert.

Meghalt anyukám, akivel nem volt felhőtlen a kapcsolatunk.

Olvastam a Bárkáról, Juditkáról és mivel teljesen magam alatt voltam, megkerestem, majd nemsokára ott ültem a nyugalom szigetén. Sírtam, beszéltem, sírtam. Juditka hallgatta a panaszáradatomat. Amikor kiürült a lelkem 🙂  Juditka elkezdte „ápolni” a lelkemet.

Segített, tanácsot adott, hogy mit tudok a sérelmeimmel, fájdalmaimmal tenni.

Megtanultam elengedni és megbocsátani.

Megtanította, hogy mit csináljak, ha éppen veszekedni, dühöngeni támad kedvem. Tudom már kontrollálni, még mielőtt elszakadna a cérna.

A stressz kezelése és az önérdek-érvényesítésem is működik már, hogy kiálljak magamért.

Édesanyám elveszítésében is erőteljes segítséget kaptam úgy felkészülés, a megbocsátás, mint az elengedés területén.

Nagyon örülök neki, hogy megtaláltam a Bárkát, és benne Juditkát, akinek nagyon sokat köszönhetek. 🙂 Hálával és szeretettel gondolok rá, ajánlom mindenkinek szeretettel.” (M. P.)

Önismeret, önszeretet tréning

 

„Több ilyen trénerre és tréningre lenne szükség, hogy a hozzám hasonló, alacsony önbizalommal rendelkező emberek is el merjék hinni magukról, hogy értékesek.

Rendkívül fontosnak tartom a Bárka munkáját. Remélem, hogy a dupláját kapják vissza a hálás hallgatóságtól, mint amennyi értéket ők adnak. Megérdemlik.

Máskor is szívesen részt vennék ilyen, vagy hasonló előadáson.” (T.A.)

Mindfulness, stresszoldás

 

„Amikor ajánlás útján megkerestem Juditot, mindennapos rosszullétekkel, pánikkal, szorongással küzdöttem. Féltem bárhova elindulni, a lakásból kimozdulás is nehézségeket okozott.

Már az első alkalom után sokkal jobban éreztem magam. Elsajátítottam szorongást, stresszt oldó technikákat, és tudtam, ha jön a pánik, én le tudom majd győzni. Egyre jobban lettem és a technikákat, amit Judit tanított, gyakoroltam, tudtam használni is.

Második alkalommal már kíséret nélkül jutottam el a Bárkába, ami rettentő nagy sikerélményt adott. Hálás vagyok Juditnak a segítségért.

Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy alkalom is ekkora magabiztosságot, javulást hozhat. Azóta is, ha bármilyen komolyabb nehézségbe ütközöm, tudom, hogy Judithoz nyugodt szívvel fordulhatok, hiszen ő biztosan fog tudni segíteni.” (M.K.)

ÖnbizalomNövelde tréning

 

„Nagyon gyorsan elrepült a tréningen az idő. Judit és Ferenc munkája az előkészületekben is látványosan megjelent. Kaptunk munkafüzetet, mappát a közös munkához és még stílusosan smile-s csokit is.

Élményszerű, jól összeszedett  ppt-kkel vártak,  köszöntésként stílusos csokoládét is kaptunk. Sok gondolatot indított el bennem a tréning, több oldalt írtam még tele, amit már többször vissza is olvastam.

A „pozitív pletyka”, mint közös feladat nagyon elgondolkodtató és megható volt.” (B.T.)

Önértékelés, spirituális coaching, stresszoldás

 

„Amikor felkerestem Juditot, mind szellemileg, mind mentálisan is mélyponton voltam, nem találtam a helyem a világban.

Ez hosszú évek hozadéka volt, kiégés közeli állapotba kerültem. Ha ezt a korszakom jellemezném, nihil, semmi és senki… ezt tartottam magamról.

A döntésem, hogy merek segítséget kérni, az egyik legjobb volt, amit választottam. Hiszen a közös munkánk meghozta gyümölcsét. Itt megjegyezném, hogy Judit nagyon jó szakember, folyamatosan tanul, naprakész, megoldás orientált, és úgy „tereli” a beszélgetést, hogy valójában a problémát a „személyes Te” mondja meg, fedezi fel és ennek nagy ereje van, és ami elengedhetetlen ebben a szakmában, a türelem, humor, empatikusság, és ezekből akad bőven.

A végére a változások sem maradhatnak ki. Sikerült leküzdenem a depresszióm, az elvetettség érzetem, és a sarokkő is helyére került az életemben. Tükörbe tudok nézni és ami a legfontosabb, újra megtanultam élni és ezalatt nem a horatiusi carpe diemet értem.

Vigyázat! Minden megváltozik, de leginkább Te, ha Őt választod, de hidd el, jó úton jársz, és nem vagy egyedül” (K.Z.)

Öntervező, self coaching és tréning

 

„Nagyon tetszett a Bárka tréningjein, hogy Judit és Feri nagyon felkészültek, kedvesek és profik voltak.

Külön érdem, hogy házaspárként ilyen harmonikusan tudnak együtt dolgozni. Jó hatással volt rám a pozitív példájuk, energiájuk, gondolkodásuk.

Feltöltődve tértem haza, érdemes volt rászánni az időt. Mérhető pozitív változást hozott a mindennapjaimba.” (B.A.)

Szenvedély és függőség

 

„Egy ideje pánikbetegséggel küzdöttem, aminek az alkohol, drog és gyógyszerhasználat volt a kiváltó oka.

Az első alkalomra félve mentem a Bárkába, de ahogy egyre többször jártam, éreztem, hogy igenis szükséges és hasznos.

Judit személyében egy megértő, segítőkész ismerőst kaptam az élettől, aki a helyes irányba terelget. Mindezt kedvességével és nagy élettapasztalatával éri el. Ezúton is köszönöm Neki és bíztatok mindenkit, aki úgy érzi, kell egy kis támogatás. Bátran keresse!” (B.M.)

Szenvedély és függőség a családban

 

„Sokat köszönhetünk a Bárkának, ahol sok éves megoldatlan és kétségbe esetten keresett problémáinkra, végre megoldást találtunk az áldásos konzultációk következményeként.

Az alkohol és drogfüggőség következményeként kialakult naponta jelentkező helyzeteket nem sikerült sem családi körben, sem semmilyen szakmai segítséggel megoldani. A kórházi, privát, gyógyszeres és egyéb intézményi csoportos „terápiák”, sokszor inkább rontottak a családtagunk mentális állapotán, így közvetve a mi napjaink is a megoldások után kutatva teltek, mígnem egy hirdetési felületen bevillant a lehetőség… hátha… próbáljuk meg.

Már az első beszélgetés végén éreztünk valami felcsillanó reményt… hátha… és igen! Ahogy teltek a hetek és hónapok, a remény bizonysággá változott.

Számos ismerősünk is pozitív változásról számolt be az élet adta nehézségek sikeres megoldásokká váltak az ő életükben is, a Bárkában történt konzultációk után.

Ha Neked is nehézséget okoz az Élet adta feladatok legyűrése, nem találod a megoldást egyedül, szívből ajánlom a Bárka munkatársait, akik szívvel, lélekkel és bizalommal fogadnak. Tedd meg az első lépést a Bárka ajtajáig… hidd el, Te is megtalálod a számodra legjobb megoldásokat, ahogy a sok reménytelen év után nekünk is sikerült kimozdulni és elindulni egy biztató irányba. Sikerült felismerni és elfogadni a probléma kiváltó okait. Sikerült apró célokat kitűzni és megtenni az első önálló lépéseket. Pld. „Szeretem munka” keresése, megtalálása. Sikerként könyveltük el a rendszeres konzultációk igényét, amelyek mindig előre mutatnak visszaigazolásként.

És ami a folyamatos fejlődés igazi fokmérője számunkra, hogy a családtagok között javult és mélyült az egymásra figyelő kommunikáció. Hálával telt szívvel köszönjük Bárka!” (Cs.S.)

Életút-vezetés és motiváció

 

„Nem működött az életem. Nem volt munkám, nehéz volt a családdal és a kapcsolataim is leépültek. Művészeti végzettségem ellenére évek óta képtelen voltam rajzolni.  Segítséget kaptam, hogy a újra tudjam tenni azokat a dolgokat, amikre képes voltam régen és segítséget ahhoz, hogy próbáljak ki új művészeti területeket is. Sikerült a félelmeimen túllépni, feloldani Judittal a gátjaimat. Újra rajzolok, és már verseket is írok.

Első nap, mikor új munkahelyre készültem, Judit eljött, hogy elkísérjen és tízórait is csomagolt nekem. Keresztanyámmá neveztem ki, mert érzem, hogy valóban fontos neki az életem.

 Az régi állapotomhoz képest  a pokolból a Mennyig jutottam…” (A.P)

Párkapcsolat, önértékelés és nőiesség

 

Érzelmi válságban voltam és döntésképtelen, hogy miként tudnám a családi életemet jobbá tenni és a döntéseimért felelősséget vállalni. Nem volt elég az, amivel addig „kísérleteztem”, így szükségem volt más segítségre. Ekkor figyeltem fel a Bárka Lelkigondozó tanácsadás hirdetésére és sikerült gyorsan időpontot egyeztetni az első konzultációra. Ott mindenféle feszélyező érzéstől mentesen tudtam beszélni az összes engem zavaró „tényezőről” és kezdett megnyugodni a lelkem. Már az is megnyugtatott, hogy kellemes légkörben voltam és végighallgattak, egyszerűen kibeszélhettem magamból a dolgokat. 

A következő konzultációkon már elkezdtük együtt orvosolni az alapproblémám egy részét, ami a magánéletem párkapcsolati oldalát érintette. Judit abban is segített, hogy az engem érintő dolgokban hogyan tudnék javítani néhány problémámon. Önértékelésben, nőiségem megélésében, kifejezésében, döntések meghozatalában, felszabadultam.

Sok hasznos dologra vezetett rá Judit. Tippeket, ötletet is kaptam tőle, amelyek mindenképpen segítettek a bizonytalanságomat eloszlatni.

Megéltem azt a mondást, hogy „Nagy kő esett le a szívemről!” 

Úgy érzem, hogy a Bárka Lelkigondozónál kiútra lelhet az ember az őt zavaró, békén nem hagyó gondjaiból.

Hálás vagyok a sok segítségért!!!” (É.SZ)

Életút-vezetés

 

„Ami leginkább megérintett a beszélgetéseinkben, az az őszinte szeretet és empátia, hogy odafigyelt rám, meg a sok bíztatás, amik erőt adtak nekem. Nagy segítség volt átlendülni a mélypontokon, köszönöm Juditnak a segítségnyújtást!” (N.I)

Coaching, önértékelés

 

„Szerettem a Bárkába járni, mert figyelmesen meghallgattak, szeretettel foglalkoztak velem. Judit közvetlen, jól tud motiválni, segíteni. Az otthonra kapott feladatok gondolatokat ébresztettek bennem, segítettek elindulni egy adott irányba.

Az önértékelésem növelésében, magabiztosságban, döntések meghozatalában, jó célmeghatározásokban kaptam segítséget és kapok, ha szükségem van rá. 

A karitatív, ingyenes órákat jó dolognak tartom.” (P.A)

Önérdek érvényesítés, elengedés

 

„Megértettem, hogy nagyon fontos magammal is foglalkoznom, ennek eredményeként végre próbálok kiállni magamért. 

Felfogtam, hogy nem az én hibám volt, ami történt velem.

Sikerült bizonyos dolgokat más szemszögből is meglátnom és így megértenem is, emiatt könnyebb volt megpróbálni elfogadni.

Néha egyszerűen csak megnyugszom abban a környezetben.

Jó érzés tudni, hogy bármikor számíthatok Juditra, hogy tudom, válaszolni fog, vagy visszahív akkor is, ha épp nem ér rá, amikor keresem.” (G.R)

Coaching, életút-vezetés

 

„Kisfiam túl volt az első óvodai éven, amely vége felé közeledve hiányérzet kezdett elhatalmasodni rajtam, hogy nem alakult ki kötődés a gyermekem (legalább az egyik) óvónő között. Ezen kívül a Kisfiam nyári szünet alatt megfogalmazta az érzéseit az óvodával, óvónővel kapcsolatban, amelyek sajnos nem pozitívak voltak.

Elbizonytalanodtam, hogyan tovább. Ekkor fordultam a Bárkához. 

Az új tanévet új óvodában kezdtük, ahová a gyermekem végre szívesen megy minden reggel.

Hálás vagyok a beszélgetésekért, tanácsokért, megerősítésért.” (J.F)

Van még kérdése?

Hívjon az alábbi telefonszámon:
HÍVJON MOST